Predstavnici Distrikta održali sastanak s predstavnicima FIPE

26.05.2022. - U Sarajevu u prostorijama Agencije za promociju stranih investicija (FIPA) održan je sastanak predstavnika Brčko distrikta BiH s predstavnicima ove institucije, a u skladu s Akcionim planom predstavljanja Jedinice za implementaciju projekata iz međunarodnih fondova u saradnji s Uredom koordinatora Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH i Odjeljenjem za evropske integracije i međunarodnu saradnju koji je usvojen od strane Vlade Brčko distrikta BiH.

Image for news

Sastanku je u ime FIPE prisustvovala direktorica Milica Marković sa svojim saradnicima, dok su u ime Brčko distrikta BiH prisustvovali Miroslav Gavrić, koordinator u Uredu Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH, Zlatan Musić, šef Jedinice za implementaciju projekata iz međunarodnih fondova, i Sanja Alatović, pomoćnik koordinatora u Uredu Brčko distrikta BiH u Vijeću ministara BiH.

Predstavnici Brčko distrikta BiH prezentovali su najvažnije prioritete iz dokumenta Strategija razvoja Brčko distrikta BiH za period 2021–2027. godina, te predstavili najznačajnije privredne potencijale u Brčko distriktu BiH.

S tim u vezi, dogovoreno je da Brčko distrikt BiH dostavi na standardizovanim obrascima jedanaest prioritetnih projekata koje bi potom FIPA kandidovala potencijalnim investitorima i postavila na zvanični sajt. Također je od strane učesnika na sastanku predloženo zajedničko učešće na sajmovima u zemlji i inostranstvu u ovoj godini te se razgovaralo o mogućnosti organizovanja Poslovnog foruma u Brčko distriktu BiH. Dogovorena je i posjeta predstavnika FIPE Brčko distriktu BiH u narednom periodu.